“A fost odată ca niciodată” începe orice poveste. Şi poveştile cam întotdeauna au regi şi regine! Viaţa regilor ne-a fascinat întotdeauna. Vorbim despre “sportul regilor”, fie că e golf sau tenis, vorbim despre “hrana regilor”, că sunt trufe sau sparanghel, vorbim de “băutura regilor”, care poate fi şampania, coniacul sau vinul, ei, poftim! toate au nevoie de… horticultori!

De ce nu am vorbi şi de “floarea regilor”? Unii ar spune că este trandafirul. Da, pentru “parfumul regilor”. Pentru că adevărata floare regală este ORHIDEEA!

Sursa foto: Pinterest

Civilizaţia europeană a fost fascinată de orhideele exotice aduse din Asia sau Americi, redescoperind târziu că natura a creat minuni în grădina proprie. România este un uriaş “depozit” de orhidee sălbatice. Sângele Voinicului (Nigritella rubra, nigra) și Papucul Doamnei (Cypripeidum calceolus) sunt cele mai cunoscute, apar în manualele de Botanică din clasa a 5-a, alături de Floarea de Colț ca specii protejate.

Sursa foto: www.muntesiflori.ro

Avem nevoie de frumos în viaţa noastră, ne îmbrăcăm frumos, ne înfrumuseţam casă. Alegem mobilă, alegem tablouri, sculpturi şi… simţim nevoia de ceva viu – ne cumpărăm flori. Că sunt în ghiveci sau tăiate, graţie frumuseţii, coloritului sau aspectului exotic, una din cele mai des întâlnite alegeri în căminele prezentului este ORHIDEEA. Subliniez aspectul exotic – geometric prin care ORHIDEEA se îmbină armonios în căminele moderne, minimalist mobilate, dar supertehnologizate. Încercaţi un exerciţiu de imaginaţie aşezând  lângă un TV LCD şi un sistem audio ultraperformant întâi muscata roşie şi creață din fereastra bunicii, apoi o graţioasă orhidee! Şi totuşi, vorbim de aceeaşi “floare a regilor” care trona în somptuoasele interioare stil Ludovic. Poate tocmai această fermitate a identităţii ORHIDEEI impune un anume mediu care-i asigură supravieţuirea.

Sursa foto: Pinterest

Sursa foto: Pinterest

Sursa foto: Pinterest

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *