Chiar dacă sunt inginer horticol, se întâmplă să-mi moară și mie plante. Probabil cel mai mare regret îl am pentru trandafirii pitici din supermarket. Mi s-a întâmplat de câteva ori să cumpăr și din diverse motive să-i pierd. Care sunt diversele motive? Ei bine, boli precum făinarea sau dăunători precum păianjenul roșu sau păduchii. Tratamentele nu au funcționat pentru că bolile și dăunătorii aveau mediul perfect de dezvoltare, și anume: căldură, umiditate și lipsa aerisirii. Având o varietate mare de plante și spațiu insuficient în casă, mi-e greu să-i ofer fiecărei plante exact mediul prielnic, însă le vreau pe toateeeee!
Cuvinte despre plante, oameni și grădini.
Cred că Dumnezeu mă iubește tare mult de-mi aduce în cale miri extraordinari! Știți ce înseamnă pentru ”fata cu florile” doar 1 telefon, o întâlnire și încă 2 scurte telefoane pentru amănunte cu mireasa? Înseamnă o nuntă perfectă! Vă mulțumesc, Adriana și Vio!
Enjoy the pictures!
Site-uri, articole, cărţi, prieteni… şi tot simţi că nu înţelegi orhideele, că tu nu poţi avea grijă de ele. Eu vreau să te ajut să cunoşti orhideele ca să le poţi îngriji. De atât ai nevoie, să le cunoşti! Cât timp le vei oferi cât mai multe elemente din mediul lor natural, ele vor fi fericite şi înflorite, iar tu mândru/mândră de ele!
N-am mai scris de pe 22 Aprilie, ceea ce înseamnă că atunci a fost ultima zi ploioasă în care nu am putut lucra pe teren. De atunci şi până acum am plantat pomi, flori, am înverzit parcuri, am amenajat sensuri, am luminat grădini şi am întins rulouri de gazon. Multe. Mii de metri pătraţi. Şi am tras nişte concluzii pe care vreau să le împărtăşesc cu voi ca să-mi uşurez munca atunci când veţi dori şi voi gazon rulou.
În primul rând, gazonul rulou este alcătuit din PLANTE, mai multe tipuri de ierburi (pe înţelesul tuturor), în diferite proporţii în funcţie de destinaţia gazonului: de secetă, de umbră, tip sport, cu firul fin, etc.
În al doilea rând, gazonul rulou nu este altceva decât un gazon semănat în urmă cu 18-24 luni şi decopertat în formă de rulou pentru a putea fi uşor de montat în curtea ta.
Demult aveam acest subiect în gând, însă niciodată nu i-am găsit forma perfectă de exprimare. Butonând Facebook-ul am dat peste poza Andreei Vasile de la Taj Mahal. Evident, m-am uitat la grădina, ce arbori/arbuşti are şi cum sunt aceştia aranjaţi. Însă ce mi-a atras cel mai mult atenţia şi m-a determinat să scriu acest articol este că…arbuştii aceia nu-s tunşi perfect, nu au crescut la fel, nu-s identici.
10 ore de desenat pe hârtie milimetrică schițe peste schițe. Încă vreo 2 săptămâni înainte de căutat idei și citit despre grădinile formale și baroc. Rezultatul? Nimic din ce am desenat (bine… poate câteva linii), totul din ce mi-a dictat pământul.
No comments yet