Dacă nu știați, aflați acum că aceste plante care atrag energia pozitivă chiar există! Aţi fost vreodată într-o încăpere în care pur şi simplu aţi putut simţi energia pozitivă? Ceva de acolo, vizual sau prin parfum, v-a indus o stare de bine? Nu este niciun secret faptul că plantele de interior înfrumuseţează spaţiile închise, însă pe lângă asta, NASA a dovedit ştiinţific puterea plantelor de a purifica aerul din interiorul încăperilor! Mie personal, toate plantele îmi transmit energii pozitive pentru că le iubesc pur şi simplu, însă studiind puţin teoriile altor persoane şi, având şi oareşce cunoştinţe în Feng Shui, nu mi-a fost greu să văd o strânsă legătură între plantele care influenţează pozitiv oamenii din încăperile în care sunt şi plantele promovate de renumita artă chinezească. În continuare vă prezint o listă, însoţită de poze evident, cu unele dintre aceste plante magice, iar la finalul articolul am scris și părerea mea despre această energie pozitivă adusă de plante în casele noastre.

  • Salvia, Salvia, Salvia! (Salvia officinalis) În ghiveci, uscată în buchețele, esenţe de salvie sau beţişoare cu parfum de salvie, nu trebuie să lipsească sub nicio formă! Această plantă este cunoscută pentru puterea sa de vindecare, precum şi pentru capacitatea de a absorbi energiile negative, furia şi teama!
  • Iasomia (Jasminum officinale). O plantă foarte răspândită pentru parfumul ei calmant. Se zvoneşte că evocă vise profetice şi „încurajează romantismul”, de aceea este indicat să fie ţinută în dormitor!

  • Iederă (Hedera helix). Una dintre cele mai bune purificatoare ale aerului, iedera este şi o plantă decorativă minunată, apreciată în special pentru vibe-ul „natural şi sălbatic” pe care-l aduce în casă!
  • Aloe (Aloe vera). Aloe este una dintre cele mai îndrăgite plante, tocmai pentru beneficiile uimitoare aduse omului! Gelul din frunzele plantei ajută la regenerarea celulelor!
  • Orhideele! Asociate fiind cu fertilitatea în Grecia antică, e de înţeles de ce este indicat să fie ţinute în dormitor, “domnişoarele” noastre cică promovează sexualitatea şi… dau spor! Dacă le vreţi în living sau în bucătărie, or să vă crească încrederea de sine!
  • Epipermnum (Epipermnum aurem). Chiar dacă i se spune Planta Banilor, nu pentru acest lucru este cunoscută. Puterea sa ni se „dezvăluie” când o aşezăm în colţurile camerelor, deoarece masa vegetală a acestei plante, prin ascunderea colțului inestetic, preia tensiunea din cameră. Na poftim explicaţie! Ca să nu mai zic de creşterea nivelului de oxigen din casă, îmbunătăţeşte circulaţia sângelui, deci … sănătate curată!
  • Rozmarinul (Rosmarinus officinalis). Rozmarinul conţine uleiuri esenţiale care stimulează activitatea creierului! Deasemenea, ajută şi la reducerea intensităţii durerii dacă îi este inspirat parfumul!

VIA pexels.com

  • Bambusul (Dracaena braunii). Simbolul norocului în Feng Shui, Lucky bamboo este probabil cea mai promovată plantă ca fiind aducătoare de noroc în casă, însă calităţile ei sunt mult mai profunde. Aşa-zisul bambus (defapt, nu are nicio legătură cu bambusul sau cu familia lui), este o sursă antică de „medicamente”, folosită cel mai des pentru reducerea febrei!
  • Busuiocul (Ocimum basilicum). În India, busuiocul este cunoscut sub numele de „Cel incomparabil”! De ce? Pentru că este bun la de toate, începând cu efectele sale antiinflamatoare, antibacteriale, antidepresive până la antioxidanţii pe care îi conţine, parfumul extraordinar şi gustul de neînlocuit pe care-l oferă mâncării!

VIA pexels.com

  • Lavanda (Lavandula angustifolia). Oh lavanda… numai când îi pronunţ numele simt cum mă relaxez complet … dar am de postat articolul! Revenind, uleiul esenţial de lavandă este recunoscut pentru proprietatea sa de a vindeca insomnia şi depresia! Aşadar, energia pozitivă adusă în casă de lavandă este reprezentată de reducerea stresului şi calmitate, provocate de parfumul ei inconfundabil!

VIA pexels.com

 

Acum, vorbind la modul serios, nu e ca şi cum aceste plante ar avea conexiuni magice cu entităţi ale universului şi primesc zilnic pachețele cu energie pozitivă pentru casele voastre, ÎNSĂ, prin parfumul lor, prin uleiurile esenţiale şi prin substanţele pe care le emană, acestea au pe bună dreptate puterea de a vă induce o stare de calmitate, relaxare și pozitivism, reduc stresul, nimicesc bacteriile, toxinele şi ciupercile din casă, lucru care duce la o mai bună stare de sănătate a voastră, ca să nu mai vorbim de Efectul Placebo! Toate aceste lucruri cumulate reprezintă „energia pozitivă”!
P.S.: Această interpretare finală îmi aparţine şi este strict părerea mea.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *